משרדנו מלווה עסקים בתהליך קבלת רישיון עסק, התהליך בנוי משלבים, כל עסק בהתאם לעיסוקו.

אנו נלווה אותך בכל השלבים על מנת לזרז את קבלת רישיון העסק,

כדי לדעת מה נדרש –  צור קשר ונשמח לעזור טל: 03-9780502   054-3100104 .

 

שלבי קבלת רישיון עסק:

שלב ראשון- מילוי בקשה לרישיון עסק והכנת מסמכים:

  • איסוף מידע מוקדם- במקרה של חידוש רישיון- בדיקת תיק עסק קיים לקבלת נתונים קיימים, בעסק חדש – בדיקת תכנית היתר קיים.
  • בדיקת מיקום העסק והתאמה לדרישות ולפעילות העסקית.
  • הכנת מסמכים – במקרה של חברה- אישור רשם החברות, הסכם שכירות וכו'.. עפ"י דרישות מחלקת רישוי עסקים.
  • מדידת הנכס- ובדיקת התאמה לתכניות קיימות.
  • הכנת תכנית אדריכלית לרישיון עסק.
  • הכנת פרשה טכנית במידת הצורך (בעסקי מזון).

שלב שני- הגשת הבקשה לגורמים מאשרים:

  • פתיחת תיק במחלקת רישוי עסקים, הגשת מסמכים ותכנית לרישיון עסק.
  • תשלום אגרת בקשה לרישיון עסק.
  • ביקור גורמים מאשרים בעסק, תברואן מטעם העירייה, משרד הבריאות כיבוי אש, יועץ נגישות וכו'….תלוי בסוג העסק.
  • ליווי והכוונת בעל העסק לאורך בחינת הבקשה ע,י הגורמים המאשרים השונים, כל עסק עפ"י צרכיו: מכבי-אש, משטרה, המשרד להגנת הסביבה, משרד הבריאות, משרד הכלכלה, יועץ נגישות.
  • קבלת דוחות ביקורת מכל הגורמים המאשרים.

שלב שלישי- קבלת רישיון עסק:

  • ריכוז חוות דעת מכל הגורמים וקבלת אישורם.
  • השלמת דרישות במידה ויש.
  • קבלת אישור סופי ממחלקת רישוי עסקים שכל הגורמים אישרו.
  • קבלת רישיון עסק.

 

חוות דעת מקדמית לעסקי מזון:

מידע מוקדם מהגורמים המאשרים הוא קריטי לפני ביצוע העבודות בעסק, במיוחד בעסקי מזון, המידע המוקדם נועד לתת לבעל העסק מידע ראשוני בגין הדרישות הרבות ממשרד הבריאות, תכנון בית אוכל מתחיל מפרשה טכנית לבתי אוכל, ומשם מתקדמים לתכנון קפדני למדורי המזון, הדחת כלים, ואחסנה.

כדי לקבל חוות דעת מקדמית ממשרד הבריאות יש להגיש תכניות אדריכלות לעסק עם פירוט מדויק לאזור המטבח, מחסן ושירותים, ותשלום אגרה.

פרשה טכנית לעסקי מזון:

מסמך המתאר באופן מפורט וברור את תהליכי היצור בעסק, הגדרת סוג העסק – מסווגת אותו לדרישות שונות שיש למלא.

הפרשה הטכנית בצירוף תכנית אדריכלית של העסק המפרטת את תכנון המטבח והציוד בו, מתארת את הפעולות הנעשות בעסק מתהליך קבלת חומרי הגלם דרך תזרימי העבודה, אחסון חומרי הגלם, שטיפה וחיטוי, הפרדת סוגי מזון, פירוט הטיפול במזון עד  להגשתו.

יש עסקים הנדרשים לפרשה טכנית עבור איכות הסביבה (כגון: תחנת דלק) פירוט סדורי שפכים בעסק.

משרדנו ישמח לטפל עבורכם בבקשה לרישיון עסק במקצועיות ובמהירות, לכל שאלה צרו קשר – 03-9780502